Podradio

Jag har periodkonsumerat podcasts sen jag impulsköpte en iPod Classic 160 Gb för något år sedan och sedan råkade impulsköpa en Zune 120 på PDC 2008 nu i höstas. Vet inte varför men kanske bara för att Zune inte finns att köpa i butik här hemma. Jag hade i och för sig tillgång till portabla mediaspelare sen tidigare men det hade liksom inte blivit av att jag lyssnade på så mycket material som jag egentligen tänkt mig. Ett tag innan iPod-köpet använde jag den dåvarande HTC Mteor-mobilen och fick i mig en del .NET Rocks avsnitt medan jag bullrade runt på gräsmattan med åkgräsklipparen. Jag brukade hinna med ett par avsnitt innan gräset var i rätt längd, en bieffekt av att bo på landet med för mycket gräsmatta...

iPod Flera faktorer har dock gjort att det ändå inte blivit så värst mycket podradio under sista året trots både iPod och Zune, i någon osorterad form är de väl ungefär dessa:

  • Bytte jobb och fick lite mindre restid till jobbet
  • Använder en annan bil, inte lika smidig anslutning av spelaren till bilstereon
  • Gräsklippningen är säsongsberoende

Men nu går det mot ljusare tider och grässäsongen kommer oundvikligen att vara i full gång om någon månad.

Här på Combitech var lurar med inbyggd mediaspelare en av julklapparna för ett par år sedan. Ett bra initiativ om man ser till att podradio kan fungera som ren kompetensutveckling. De funkade dock inte så bra ihop med rejäla Peltor-kåpor på gräsklipparen.

Nåja, jag tänkte i alla fall dra av en liten lista med vettiga podradiokanaler, som tips till de som hittat hit.


Comment Section

Comments are closed.