Ja, vad ska man säga om detta... Tydligen ett nytt upplägg gentemot andra år och/eller keynotes. Här hade man valt att ett helt gäng pratade och demonstrerade höjdpunkter istället för att ha en ensam talare som Bill Gates eller Steve Ballmer. Om det är ett nytt grepp vet jag inte eftersom jag inte varit på TechEd förr men det funkade, alla hittade några pärlor och talarna rev ner en och annan trumvirvel (ersatte applåderna eftersom alla hade fått varsin handgjord afrikansk trumma för just detta ändamål).

Visual Studio.NET 2005 och SQL Server 2005 (Yukon) visades såklart, man annonserade Express utgåvorna av dessa verktyg och lät en student visa upp lite tricks, klart godkänt eftersom killen bara hade haft en vecka på sig att lära sig verktyget.

I övrigt visades 64-bitars Windows i en komplex simulering av vatttenflöde. En blind kille från Schwiez visade (och vädjade till) oss som utvecklar hur det egentligen fungerar att köra Windows och applikationer som synskadad med funktioner för att "läsa upp" GUI, websidor mm som tal. Ett framträdande gjordes av två snubbar utklädda till PocketPC och hans kompis SmartPhone... Roligast var nog när de fick problem att nå fram till tangentbordet på grund av den begränsade rörelsefriheten man uppenbarligen hade i en PocketPC kostym... till slut fick de i alla fall ihop en blogapplikation för SmartPhone som de programmerade, laddade upp för försäljning, köpte och körde live!


Comment Section

Comments are closed.