PerSalmi.NET

Swedish .Net software developer...
# Monday den 18 May 2009

Nu uppdaterad med nerladdningslänkar för alla som saknar MSDN prenumeration!

Visual Studio 2010 beta 1 finns nu tillgänglig för utvecklare med MSDN-prenumeration. Den väntas bli tillgänglig för alla från Microsoft Downloads på onsdag 20:e maj.

image

Det ska bli riktigt intressant att se hur studion utvecklats sedan PDC i höstas.

MSDN har för tillfället separata nerladdningar för betaversioner av

 • .NET Framework 4.0
 • Visual Studio 2010 Team Suite
 • Visual Studio 2010 Professional
 • Visual Studio Team Foundation Server 2010

Ramverket kommer både i fullversion för x86 och x64 processorer samt i den nerbantade sk client profile-versionen. Som tillbehör för Team System finns också testverktygen Test Load Agent och Test Load Controller.

Nerladdningar för alla:

Monday, May 18, 2009 7:29:57 PM (W. Europe Daylight Time, UTC+02:00)  #    Comments [0]
Visual Studio
# Monday den 11 May 2009

Kollade just på det livesända keynote föredraget från Microsoft TechEd 2009 via webben. Det var inte mycket nyheter för utvecklare, troligen en effekt av att PDC och MIX gick nyligen, kanske spelar det in att man gått tillbaks till det sammanslagna formatet med både utvecklare och IT-proffs under samma vecka. Jag hade hoppats på att de skulle släppa Visual Studio 2010 Beta men det mest intressanta för utvecklare var en annonsering att en förhandsversion av Sql Server 2008 R2 kommer mot slutet av året. Även Office 2010 kommer i en testversion under året. Intresserad? Kolla på Office 2010 the Movie.

image

Annars var det en del om releasekandidaterna av Windows 7 och Windows Server 2008 R2. Man jobbar tydligen hårt på att förbättra drivrutiner i Windows 7 nu, framför allt för grafikkort. Det är också samarbete på gång med Intel kring strömsparfunktioner och optimering av flertrådade applikationer. För övrigt var det upprepning av saker som BitLocker to Go, boot av VHD-filer.

Mot slutet övergick det till några demos av virtualisering och Exchange Server 2010.

Vill man hålla koll på det som händer under veckan så är TechEd Online ett hett tips tillsammans med bloggar på TechEd Blogs eller Twitter.

Vi får väl hoppas att det dyker upp lite coola nyheter för .NET-utvecklare längre fram i veckan.

Uppdaterat! En bra sammanställning av nya produkter som visats/pratats om på TechEd finns på: Roadmaps for Major Products Announced at TechEd

Monday, May 11, 2009 10:04:14 PM (W. Europe Daylight Time, UTC+02:00)  #    Comments [0]
TechEd
# Monday den 4 May 2009

Idag råkade vi på ett något märkligt problem på en utvecklingsdator där vi just hämtat ut ett projekt som innehåller en Linq To Sql modell. Vid kompilering av delprojektet med .dbml-filen fick man felmeddelandet "Could not retrieve the current project." utan vidare ledtrådar. Projektet byggde perfekt på andra datorer med identisk kod.

image

Någon exakt bakomliggande orsak har vi egentligen inte hittat men det finns massor med referenser till liknande felmeddelanden hos andra användare av Visual Studio 2008 SP1. Problemet är relaterat till modelldesignern eller hur verktyget som genererar koden bakom modellen fungerar.

Men vi fann en lösning!

 1. Stäng Visual Studio
 2. Öppna en Visual Studio Command Prompt från startmenyn, ligger under Visual Studio 2008 –> Visual Studio Tools.
 3. Kör kommandot:
  devenv /ResetSkipPkgs
 4. Öppna projektet igen och öppna även din databasmodell, dvs .dbml-filen, i designern
 5. Spara .dbml filen för att den ska generera om koden
 6. Kompilera hela projektet

Detta fungerade för oss och var enklare än det alternativa förslaget vi hittade, att ominstallera hela VS 2008 inkl SP1.

Monday, May 4, 2009 12:45:50 PM (W. Europe Daylight Time, UTC+02:00)  #    Comments [0]
Linq | Visual Studio
Blog & Contact
Per Salmi
Per Salmi
Min LinkedIn Profil

Jag arbetar på Combitech AB i Linköping med konsultuppdrag och utbildning inom Microsoft .NET området. Kontakta mig gärna om ni har frågor, behov av konsulttjänster eller är intresserade av utbildning inom .NET.

Copyright © 2019 Per Salmi

Bloggmotor: newtelligence dasBlog 2.3.12105.0

Sign In
Archive
Statistics
Total Posts: 220
This Year: 0
This Month: 0
This Week: 0
Comments: 43

Datorer
All Content Copyright © 2019, Per Salmi