PerSalmi.NET

Swedish .Net software developer...
# Saturday den 9 February 2008
Pro C# 2008 and the .NET 3.5 Framework
ProCSharp2008

Andrew Troelsens nya tegelsten landade på skrivbordet häromdagen. Den nya fjärde utgåvan är en rejäl omarbetning av boken. Nu är innehållet i fas med Visual Studio 2008 och .NET Framework 3.5 i sina färdiga versioner. Den förra utgåvan hade en litet udda blandning av .NET 3.0 och .NET 3.5 och baserades på information som inte var helt komplett. Men den nya boken känns betydligt mer enhetlig och dessa versionsförvirringar är bortblåsta. Boken har  dessutom växt med ca 200 sidor genom nytt utökat innehåll om C# 3.0, nyheter i VS2008, LINQ, Windows Presentation Foundation och ASP.NET. Därmed närmar den sig 1400 sidor.

Eftersom boken är ganska heltäckande när det gäller .NET Framework blir det inte så djuplodande inom alla teknikdelarna, Windows Workflow och Windows Communication Foundation är ganska kortfattat beskrivna medan grafiska gränssnitt med WPF får en djupare genomgång. Som helhet känns det som en bra uppdatering av boken och jag tror den får fortsatt förtroende att vara underlag för våra .NET kurser på jobbet. Ett pågående projekt just nu är att uppdatera vår .NET grundkurs och förbättra kursmaterialet rejält, det blir enklare nu med den nya boken. 

Så över till en lite mer lättviktig bok...

 

jPod av Douglas Coupland
jPod

Det är nog 10 år sedan jag läste Couplands bok Microslavar (Microserfs), den kom 1996 och det känns som den inledde accelerationen där vi inte släppte gaspedalen förrän dotcom-bubblan sprack strax efter millennieskiftet. När man jobbar i branschen kändes den Microslavar som en väldigt träffsäker och lite skruvad observation av vår verklighet. Jag hoppas Douglas har samma skärpa i nya JPod, den börjar i alla fall lovande. Den beskrivs som Google-generationens motsvarighet till Microslavar. I JPod följer man vardagen för ett gäng utvecklare som alla har namn som börjar med "J" och som på grund av ett datafel hos personalavdelningen hamnat på samma avdelning inom det stora spelutvecklingsföretaget. De sysselsätter sig med diverse aktiviteter för att fördriva tiden mellan vansinniga möten med marknadsföringsavdelningen... Vi får se hur det slutar. :-)

Name
E-mail
(will show your gravatar icon)
Home page

Comment (HTML not allowed)  

[Captcha]Enter the code shown (prevents robots):

Live Comment Preview
Blog & Contact
Per Salmi
Per Salmi
Min LinkedIn Profil

Jag arbetar på Combitech AB i Linköping med konsultuppdrag och utbildning inom Microsoft .NET området. Kontakta mig gärna om ni har frågor, behov av konsulttjänster eller är intresserade av utbildning inom .NET.

Copyright © 2019 Per Salmi

Bloggmotor: newtelligence dasBlog 2.3.12105.0

Sign In
Archive
Statistics
Total Posts: 220
This Year: 0
This Month: 0
This Week: 0
Comments: 42

Datorer
All Content Copyright © 2019, Per Salmi