PerSalmi.NET

Swedish .Net software developer...
# Monday den 11 May 2009

Kollade just på det livesända keynote föredraget från Microsoft TechEd 2009 via webben. Det var inte mycket nyheter för utvecklare, troligen en effekt av att PDC och MIX gick nyligen, kanske spelar det in att man gått tillbaks till det sammanslagna formatet med både utvecklare och IT-proffs under samma vecka. Jag hade hoppats på att de skulle släppa Visual Studio 2010 Beta men det mest intressanta för utvecklare var en annonsering att en förhandsversion av Sql Server 2008 R2 kommer mot slutet av året. Även Office 2010 kommer i en testversion under året. Intresserad? Kolla på Office 2010 the Movie.

image

Annars var det en del om releasekandidaterna av Windows 7 och Windows Server 2008 R2. Man jobbar tydligen hårt på att förbättra drivrutiner i Windows 7 nu, framför allt för grafikkort. Det är också samarbete på gång med Intel kring strömsparfunktioner och optimering av flertrådade applikationer. För övrigt var det upprepning av saker som BitLocker to Go, boot av VHD-filer.

Mot slutet övergick det till några demos av virtualisering och Exchange Server 2010.

Vill man hålla koll på det som händer under veckan så är TechEd Online ett hett tips tillsammans med bloggar på TechEd Blogs eller Twitter.

Vi får väl hoppas att det dyker upp lite coola nyheter för .NET-utvecklare längre fram i veckan.

Uppdaterat! En bra sammanställning av nya produkter som visats/pratats om på TechEd finns på: Roadmaps for Major Products Announced at TechEd

Blog & Contact
Per Salmi
Per Salmi
Min LinkedIn Profil

Jag arbetar på Combitech AB i Linköping med konsultuppdrag och utbildning inom Microsoft .NET området. Kontakta mig gärna om ni har frågor, behov av konsulttjänster eller är intresserade av utbildning inom .NET.

Copyright © 2018 Per Salmi

Bloggmotor: newtelligence dasBlog 2.3.12105.0

Sign In
Statistics
Total Posts: 220
This Year: 0
This Month: 0
This Week: 0
Comments: 40

Datorer
All Content Copyright © 2018, Per Salmi