PerSalmi.NET

Swedish .Net software developer...
# Thursday den 13 March 2008

image

Det verkar nu som webbläsarna har mognat funktionsmässigt och vi får äntligen lite fokus på att det ska flyta på så bra som möjligt. Alla de stora webbläsarna IE, Firefox, Opera och Safari har börjat göra rejäla optimeringar i sina kommade versioner. Känns lite som att de radar upp sig på startgridden inför racet...

Förra årets slutställning ser ut så här enligt Apple:

image

Helt klart är att det behövs optimering, man kan ju fundera på antalet bortslösade CPU-cykler som gått åt på grund av att vi inte fått dessa optimeringar tidigare. Men det är något för filosoferna att syssla med medan vi utvecklare omvandlar kapaciteten i de trimmade browsermotorerna till spännande upplevelser för besökarna på websajterna.

Vi kan utgå från att bilden ovan inte kommer att se riktigt likadan ut framöver, jag gissar på ett betydligt jämnare startfält när vi närmar oss releasedatum för de olika läsarna.

Själv har jag kört IE8 ganska precis en vecka nu och det är hittils en positiv upplevelse, den känns definitivt snabbare än IE7 och Firefox 2. Jag har mot förmodan inte stött på några sajter som totalvägrat, någon enstaka navigeringsmeny har betett sig lite märkligt men det har fungerat efter att ha slagit på IE7 emuleringsläget. Till och med internetåtkomst till min bank fungerade utan problem, det känns lovande eftersom det tidigare varit gnälliga banksajter som inte vill släppa in betabrowsers och andra udda existenser. Men om nu diskriminering är förbjuden i krogköerna så kanske den även har avtagit hos internetbankerna.

Mozilla kopplar på Firefox efterbrännare

IE8 stabilare och snabbare än någon tidigare version

JScript in Internet Explorer 8 Beta 1 for Developers

The Great Browser JavaScript Showdown

Har man tur kanske det kommer att gå att surfa med en gammal PC snart när de skruvat upp farten tillräckligt...

OpenID
Please login with either your OpenID above, or your details below.
Name
E-mail
(will show your gravatar icon)
Home page

Comment (HTML not allowed)  

[Captcha]Enter the code shown (prevents robots):

Live Comment Preview
Blog & Contact
Per Salmi
Per Salmi
Min LinkedIn Profil

Jag arbetar på Combitech AB i Linköping med konsultuppdrag och utbildning inom Microsoft .NET området. Kontakta mig gärna om ni har frågor, behov av konsulttjänster eller är intresserade av utbildning inom .NET.

Copyright © 2018 Per Salmi

Bloggmotor: newtelligence dasBlog 2.3.12105.0

Sign In
Statistics
Total Posts: 220
This Year: 0
This Month: 0
This Week: 0
Comments: 40

Datorer
All Content Copyright © 2018, Per Salmi