PerSalmi.NET

Swedish .Net software developer...
# Friday den 23 July 2004

Motorola MPx 200Ok, killarna i Motorolas monter i Windows Mobile avdelningen på TechEd höll sitt löfte och skickade manual, bordsladdare och synkroniseringskabel, allt snyggt och prydligt levererat via DHL. Jag får väl medge att jag inte riktigt trodde de skulle skicka nåt alls när jag snackade med dom efter att ha vunnit telefonen på dragningen efter Clemens Vasters sista föredrag på tordagskvällen.

Jag kanske ska ta storyn från början... I den väska man fick på TechEd hade Microsoft fyllt på med en massa grejer, en ganska stor andel av dessa var inriktade på utveckling på den mobila SmartPhone plattformen och PocketPC. Eftersom mitt intresse för programmering på denna plattform var minst sagt sviktande kändes det rätt bortkastat. Bland prylarna fanns SDK på CD, Pocket Streets navigationsprogram med kartor och boken .NET Compact Framework Pocket Guide. Dessa hann nästan förpassas till sopkorgen innan veckan var slut... Men en ändring skulle komma! 

När jag loggade på konferenssitens mailsystem på fredagsmorgonen fick jag ett mail om att jag vunnit den MPx200 telefon som lottades ut för varje timeslot under TechEd, det var rätt kul eftersom det faktiskt var min födelsedag! Snabbt iväg och hämta den... 

Nu hade man helt plötsligt användning av prylarna som nästan ratats några dagar tidigare. Boken blev perfekt litteratur under flygresan hem och gav ett trevligt smakprov på hur utveckling för den mobila plattformen funkar.

Uppenbarligen är de telefoner som lottades ut på TechEd en aning speciella eftersom de är utrustade med Windows Mobile 2003 inklusive .Net Compact Framework i ROM. De som säljs över disk är tydligen förinstallerade med Windows Mobile 2002 vilket inte heller kommer att ändras enligt Motorolas personal. Lite udda men jag ser det som en trevlig grej att testa mobilutveckling på. Eftersom jag tidigare bara har använt Nokia och SonyEricsson telefoner så blev jakten på en handsfree till Motorola en chock... Det finns ju knappt tillbehör till Motorola i Sverige! Jakten på en stereohandsfree kommer att fortgå eftersom jag tänkte se till att fixa ett SD/MMC minneskort till telefonen och utnyttja Media Player som en MP3/WMA spelare.

OpenID
Please login with either your OpenID above, or your details below.
Name
E-mail
(will show your gravatar icon)
Home page

Comment (HTML not allowed)  

[Captcha]Enter the code shown (prevents robots):

Live Comment Preview
Blog & Contact
Per Salmi
Per Salmi
Min LinkedIn Profil

Jag arbetar på Combitech AB i Linköping med konsultuppdrag och utbildning inom Microsoft .NET området. Kontakta mig gärna om ni har frågor, behov av konsulttjänster eller är intresserade av utbildning inom .NET.

Copyright © 2018 Per Salmi

Bloggmotor: newtelligence dasBlog 2.3.12105.0

Sign In
Statistics
Total Posts: 220
This Year: 0
This Month: 0
This Week: 0
Comments: 40

Datorer
All Content Copyright © 2018, Per Salmi